Pamaryje prasidėjo akcija „Karšis 2016“

2016-04-21, am.lt informacija

Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas Nemuno deltos regioniniame parke šiandien pradėjo akciją „Karšis 2016“, kuri tęsis visą mėnesį.

Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose, į kuriuos įeina ir Tenenio upė, žvejoti leidžiama ištisus metus, laikantis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Žvejo mėgėjo kortelės išduodamos parai, savaitei (7 d.) arba mėnesiui (30 d.). Jas galima įsigyti per ALIS sistemą (www.alis.am.lt) arba visuose „Perlo“ terminaluose. Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti ne daugiau kaip 7 kg žuvų. Nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. visus sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti atgal į vandens telkinį. Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniai - tai visi Nemuno deltos regioniniame parke esantys vandens telkiniai, išskyrus esančius Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate, Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje, Kuršių marias tarp Atmatos ir Skirvytės upių mažesniu kaip 1 km atstumu nuo kranto, Kniaupo įlanką.

Šioje aplinkosauginėje akcijoje dalyvaus ne tik aplinkosaugininkai, bet ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, taip pat į pagalbą skubės neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

Už žvejybą be žvejo mėgėjo kortelės numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 86 iki 173 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo. Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, užtraukia baudą nuo 115 iki 289 eurų su šių įrankių bei priemonių konfiskavimu. Primename, kad už neteisėtai sugautą karšį tektų atlyginti 65 eurus siekiančią žalą žuvų ištekliams. Už Minijos ichtiologiniame draustinyje pagautą karšį – žala trigubai didesnė.

Aplinkos apsaugos inspektoriai tikisi ir visuomenės pagalbos. Pastebėjus galimus žvejybos pažeidimus, prašome pranešti Klaipėdos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai arba bendruoju pagalbos telefonu 112.


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
Apklausa
Ar Lietuvoje reikėtų uždaryti rusakalbių mokyklas?