Svetimoje šalyje įgytą patirtį realizuoja gimtinėje

2016-07-16, Lijana JAGINTAVIČIENĖ
Švėkšniškis A. Romanauskas sako, jog šilutiškiai labai pamėgo girą.
Švėkšniškis A. Romanauskas sako, jog šilutiškiai labai pamėgo girą.
Kai daugelis dejuoja, jog nėra darbo arba neįmanoma uždirbti, švėkšniškio Algimanto Romanausko šeima pasiraitojo rankoves ir kibo į darbus. Todėl Šilutėje, Tilžės g. 21, šalia Vydūno skverelio jau veikia jauki HBH greito maisto užkandinė, kurioje gaminamas maistas - šviežias ir labai skanus.

A. Romanauskas su žmona Simona metus ieškojo laimės svetimoje šalyje - dirbo viename Anglijos Leičesterio miesto greitojo maisto restorane, vyras - virtuvėje,  moteris - padavėja.

„Aš ilgėjausi gimtinės, artimųjų. Žmona norėjo susilaukt vaiko tik Lietuvoje. Todėl ir grįžome“, - sakė jaunasis verslininkas. Idėja atidaryti užkandinę kilo A. Romanausko žmonai Simonai. Sutuoktiniams talkino ir vyro tėtis Ričardas. Teko nemažai paplušėti, kol galėjo priimti pirmuosius klientus. Pasak Algimanto, ne vienos instancijos slenksčius mindė. „Lietuvoje didesnė biurokratija. Anglijoje taip nėra. Ten su instancijomis susiduriama tik po metų. Tuomet ir mokesčių inspekcijoje kalbamasi su žmogumi apie verslo sėkmę, sprendžiama, ar verta kažką daryti, registruoti verslą ar ne. Mūsų šalyje mokesčius tenka mokėt nuo pat veiklos pradžios. Neatsižvelgiama į tai, ar verslas duoda pelno, ar ne“, - savo pastebėjimais dalijosi švėkšniškis.

Kad ir kaip ten yra, Romanauskų šeima tikisi, jog jų užkandinė ras kelią į klientų širdis. Jau dabar mielai užsuka tie, kurie nori kuo greičiau papietauti, kad daugiau liktų laisvo lako. Šilutiškiai mielai perka keptą šviežią vištieną (su krūtinėle ir kulšelių mėsa), kuri įsukama į ploną lavašą su įvairiausiomis šviežiomis daržovėms, kurias įsigyja iš pamario krašto ūkininkų. Mėgstami ir keptos vištienos pjaustiniai bandelėje, lavaše arba lėkštėje. Patiekalų asortimente yra ir gruzdintuvėje keptų vištienos sparnelių, šlaunelių, skrudintų bulvyčių, Kijevo kotletų. Kodėl tik vištiena? Anot A. Romanausko, todėl, kad viską jau išbandė ir ji yra skaniausia.

Bet kokio patiekalo didžioji porcija kainuoja tik 2,90 Eur. Maistą daugelis išsineša, mat užkandinėje įrengtos tik kelios sėdimos vietos.

Galima nusipirkti išsinešimui ir HBH alaus bei giros.

Užkandinės savininkai sieks, kad jų verslas įsitvirtintų gimtinėje, nes žino, ką daro, ir tam turi daug patirties. Jauna šeima nori realizuoti tai, ką išmoko dirbti svetimame krašte.

Užkandinėje visi laukiami kasdien nuo 12 iki 22 val.


Straipsnio komentarai

Ieva2016-07-20
Maistas po užkandinės atnaujinimo ir meniu pasikeitimo tikrai labai skanus, aptarnavimas labai malonus o ir alus HBH pats geriausias Lietuvoje. Kainos labai padorios. 10 balų :) Komentaras patinka Komentaras nepatinka
Citizen 2.02016-07-17
O man visai patiko. Skaniai susivalgė kebabas, o ir gira daug skanesnė negu ten maximinė. Komentaras patinka Komentaras nepatinka
HBH2016-07-17
alus tai gaidys Komentaras patinka Komentaras nepatinka
Zmogus2016-07-17
Keista jai jis nusprendzia kad yra skaniausia ir neduoda pirkejui rinktis.man pavyzdziui mesa skanesne o ne vistiena.todel as ir nevaziuoju i sita uzkandine :) pirkejas turi tureti oasirinkima ka valgyti, o sitoje uzkandineje to jau nebeliko :D Komentaras patinka Komentaras nepatinka
nu nu nu nu2016-07-17
kaimieti neblogai gamina,bet kazkokiu neaiskiu produktu ydeda,reik issirankiot..ir seip keistas toks pasirode..padazu neturejo,dar ten kazko neturejo,na neturejom laiko kitur vazinet,tai pakentejom kad paziuretumem kas ir kaip..na daugiau nebevaziuosiu:) seip kazkokiu kvapu dvelkia ta visa kebabine,kaip koks lavonas kad butu joje:D skanaus:)
Komentaras patinka Komentaras nepatinka
Apklausa
Ar reikėtų siųsti Lietuvos karius į Ukrainą?