Naujas kokybės standartas Šilutėje

2018-08-18, Lijana JAGINTAVIČIENĖ
Valgykloje sukurtas stilingas ir jaukus interjeras – viskas suremontuota, sienos dar kvepia dažais.
Valgykloje sukurtas stilingas ir jaukus interjeras – viskas suremontuota, sienos dar kvepia dažais.
Į „Šilokarčemos“ redakciją užsukusi klientė skubėjo atsiskaityti už perkamą laikraštį, mat ne daug laiko buvo likę iki pietų. „Skubu papietauti. Paskui bus eilės žmonių“, - sakė ji. Pasiteiravus, kur ji ketina tai padaryti, paaiškėjo, kad Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 7 esančioje vadinamoje baldų valgykloje. Moteris pabrėžė, kad ten viskas atsinaujinę, o maistas išties labai kokybiškas ir šviežias, patarė būtinai ten nueiti. Ką gi, tą ir padarėme.

Meniu visiškai kitoks

Nuėję radome tikrai modernią, stilingą ir švarią aplinką. Čia sukurtas jaukus interjeras – viskas suremontuota, sienos dar kvepia dažais. Kiekvieną atėjusį sutiko mielai besišypsantis vadovas klaipėdietis Laurynas Naujokas. Jis mielai sutiko pabendrauti su žurnaliste ir papasakoti, kodėl jis Šilutėje, nors pats gyvena Klaipėdoje.

„Man patinka Šilutė. Man tai pats gražiausias kraštas. Su šeima atvykstame prie Nemuno pailsėti. Mėgstu ir pažvejoti. Taigi, dalyvavome konkurse. Pergalę lėmė maisto kokybė. Liepos 16-ąją atsinaujinusi valgykla pradėjo veikti. Pirmiausia sutvarkėme patalpas, supirkome naujus ir brangius įrenginius. Norisi, kad būtų kuo geresnė maisto kokybė. Surinktas naujas kolektyvas, kuris jau praėjo mokymus ir tikrai pasiruošė darbui“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, dabar meniu visiškai kitoks nei buvo anksčiau prie kitų valgyklos savininkų. Viskas gaminama iš natūralių produktų, kuriuos tiekėjai atveža šviežius kasdien. „Tai, kas patiekiama lėkštėje, tik tai, kas pagaminta tą dieną“, - garantavo verslininkas.

Pastebėta, kad daugėja klientų, kurie atsiveda ir savo vaikus papietauti. Mėgsta mažieji lietinius su varške ar  bananais. Yra ir grilio gaminių, žuvies patiekalų. „Tie, kas mėgsta jūros gėrybes, taip pat laukiami. Per savaitę keletą kartų kviečiame jų paskanauti“, - tęsė pašnekovas.

Anot jo, šilutiškiai dažniausia renkasi tradicinius patiekalus, nedrąsiai eksperimentuoja, ragauja naujus patiekalus. „Bandysiu pakeisti šį požiūrį, nes norisi, kad išbandytų kuo daugiau ir išsirinktų, kas išties jiems skanu“, - kalbėjo klaipėdietis.

Orientuoti į skanų maistą

Mėgsta šilutiškiai ir salotas – vieni mielai renkasi jas su vištiena, kiti - su sūdyta lašiša.

Artimiausiu metu planuojama meniu papildyti dar keliais patiekalais vegetarams bei žuvį mėgstantiems žmonėms.

„Mes orientuoti į skanų maistą žmonėms. Mums svarbiausia klientas, o ne kuo didesnės ir greitesnės pajamos klientų ir darbuotojų sąskaita“, - teigė L. Naujokas, kuris vadovauja dar aštuonioms valgykloms Klaipėdoje. Beje, jos taip pat jau pamėgtos klaipėdiečių.

Vyriškis mielai kimba į įvairius darbus. Todėl niekas jau nesistebi pamatę jį su prijuoste. Teko pašnekovui ir žuvienės virimo čempionate dalyvauti. Buvo virtuvės šefu „Gamtos bičiulių“ komandoje. Jam labiausiai širdį paglostė tai, kad netrūko norinčių jo žuvienės pakartoti. Ateityje jos galės skanauti ir valgyklos klientai.

Kolektyvas, kurį sudaro 6 žmonės, puikiai sutaria. Visi jie pasiruošę palengvinti ir įvairių švenčių organizavimo naštą. Gali atvykti į vietą ne tik žuvienę išvirti, bet ir iškepti įvairių kepsnių ant specialaus griliaus.

Tiesa, daug norinčių užsisakyti ir vieno kąsnio sumuštinių. Valgykla dirba pirmadieniais-penktadienaisi, nuo 10 val. ryto iki 15 val. 30 min. Telefonas pasiteirauti – 8 688 46684.


Foto galerija

Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
Apklausa
Ar Lietuvoje reikėtų uždaryti rusakalbių mokyklas?