AB „Kauno Grūdai“ greitai paruošiamų makaronų gamyba gavo BRC A lygio sertifikatą

2015-04-01, Inga Lebrikaitė Viešųjų ryšių specialistė

AB „Kauno Grūdai“ Kėdainiuose įsikūrusio gamybinio padalinio greitai paruošiamų makaronų ir košių gamybai suteiktas aukščiausias kokybės maisto saugos BRC standarto A lygis. Dėl šio pasiekimo Lietuvoje gaminami greitai paruošiami makaronai tampa dar konkurencingesni Vakarų Europos rinkose.

Praėjusių metų pabaigoje AB „Kauno Grūdų“ Kėdainių makaronų gamybiniame padalinyje vyko BRC standarto auditas, kurį atliko tarptautinės sertifikavimo kompanijos „Bureau Veritas Lit“ auditorė. Audito metu Kėdainių fabriko greitai paruošimų makaronų ir košių gamyboms suteiktas aukščiausias kokybės ir maisto saugos BRC standarto įvertinimas. Pasak įmonių grupės „KG Group“ vadovo Tautvydo Barščio, dėl šio pasiekimo lietuviški greitai paruošiami makaronai tampa dar konkurencingesni Vakarų Europos rinkose, o BRC A lygio sertifikatas – rimtas argumentas plečiant potencialių klientų ratą.

„Vykstant deryboms dėl greitai paruošiamų makaronų pardavimų, vienas iš pagrindinių klientų reikalavimų - užtikrinti, jog savo pirkėjams jie pasiūlys saugius produktus, kurie pagaminti iš aukščiausios kokybės žaliavų, kuriuose nebus pašalinių medžiagų, produkcija bus saugi mikrobiologiniu atžvilgiu – atitiks maisto saugos ir kokybės reikalavimus. BRC standartas apima visą gamybos grandinės valdymą: nuo žaliavų ir pakuotės tiekėjų valdymo, visiškai kontroliuojamo technologinio proceso valdymo, higienos reikalavimų atitikimo, atsekamumo ir produkto atšaukimo iš rinkos užtikrinimo ir kt. Štai todėl, bendraujant su tarptautiniais klientais dėl produktų pardavimų, visuomet sulaukiama klausimo: ar turime BRC aukščiausio lygio standartą“, - sakė Tautvydas Barštys. Norint bendradarbiauti su stambiausiais tarptautiniais klientais, tokiais kaip Skandinavų „Coop trading“, Prancūzų „Serebis“ ir pan. būtinas A lygmens BRC standartas.

BRC maisto techninis standartas sukurtas ir įdiegtas 1998 m. Standartas skirtas padėti mažmenininkams ir prekių ženklų savininkams gaminti vienodo saugumo bei kokybės maisto produktus, suteikti gynybinį argumentą dėl sąžiningumo. Standartas pripažįstamas Vakarų Europos, Skandinavijos bei kitų pasaulio šalių klientų ir laikomas gerosios praktikos etalonu maisto pramonėje.

 


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
Apklausa
Kiek planuojate išleisti pinigų kalėdinėms dovanoms?