Gydomieji stebuklai, kurie slepiasi jūsų virtuvėje

2017-04-02, LRT TELEVIZIJOS laida „Klauskite daktaro“, LRT.lt

Genialu tai, kas paprasta. Regis, yra atvejų, kai tai galioja ir medicinoje. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ gydytojas Alvydas Unikauskas kalbėjo apie tai, kokius paprastus ir kartu gydančius produktus galite surasti virtuvėje.

Daug atvejų, kai galvos skausmą žmogus jaučia dėl kaklo, pečių juostos raumenų įtampos. Šiam skausmui gydyti išmėginkite alaviją, žinomą kaip alijošių. Sultingas augalas, randamas daugelyje namų, turi daugybę panaudojimo būdų.

Alijošiaus sudėtyje yra augalinių sterolių. Šios medžiagos natūraliai atsiranda daugelyje augalų, daržovių, grūdų, riešutų ir vaisių. Jie turi cholesterolį mažinančių savybių ir pasižymi uždegimą slopinamuoju poveikiu. Įprastai alijošius naudojamas siekiant gydyti odos negalavimus. Tačiau jis gali gydyti netgi galvos skausmą, nes atpalaiduoja raumenis.

Pasitarnauti susirgus gali ir ryžių nuoviras. Jis – idealus skrandžio veiklos sutrikimams gydyti. Apsinuodijus ir netekus daug skysčių padėti sau galima geriant pasūdytą vandens ir ryžių nuovirą, likusį po virimo. „Ryžiai suteikia greitųjų angliavandenių, kurie kūne virsta į cukrų. Cukrus įjungia susiurbimo mechanizmą žarnyne ir tai padeda neprarasti per daug vandens. Gėrimas taip pat suteiks šiek tiek energijos“, – pasakojo daktaras A. Unikauskas.

Kuo gi su enzemos gydymu ir sausa oda susijusios avižos? Avižose yra cheminių medžiagų, pasižyminčių antiniežėjimo poveikiu. Taip pat aliejų, turinčių minkštinamąjį poveikį, tad avižos drėkina odą.


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
Apklausa
Ar reikėtų siųsti Lietuvos karius į Ukrainą?