Subūrė „Linksmoji armonika 2018“

2018-06-09, Renginių organizatorė Rasa Armonienė

Visas Natkiškių kaimelis birželio 3 dieną skambėjo nuo dainų ir smagios muzikos.

Šventė prasidėjo vidurdienį - Natkiškių bendruomenės namuose vyko seminaras-mokymai ,,Liaudies muzikos instrumentai“, kurį vedė Šilutės rajono Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų centro kaimo kapelos ,,Lolytėlė“ vadovas Kazys Budrys. Dalyviai sužinojo daug įdomybių apie muzikos instrumentus, galėjo patys pabandyti jais pagroti. Buvo pristatyta senovinių liaudies instrumentų ekspozicija.

Po kelių valandų šventė persikėlė į Natkiškių parkelį, į kurį sugužėjo net 13 kapelų iš įvairių Lietuvos vietų. Šventę pradėjo Natkiškių kultūros namų duetas Asta ir Laimutė pasveikindamos daina visus tėvelius, senelius ir prosenelius. Juk birželio pirmasis sekmadienis, skirtas Tėvo dienai. Šventės vedėjos Rasa ir Danutė skyrė tėveliams gražias poetų  eiles. Šventė buvo skirta ne tik  tėveliams, bet ir Lietuvos šimtmečiui, todėl buvo nuspręsta sudainuoti lygiai 100 dainų, o ir saviveiklininkų buvo visas šimtas. Dainavo kapelos, dainavo žiūrovai, dainavo kapelų vadovai. Kapelų pasirodymus atidarė Natkiškių kultūros namų solistas Rokas su daina ,,Jurgelio polka“ ir sulaukė gausių aplodismentų.

Buvo pristatytos visos kapelos. Kolektyvai atliko po 4 pasirinktus kūrinius. Visų pasirodymai - nuostabūs, smagūs ir nuotaikingi. Nuoširdus ačiū kolektyvams ir jų vadovams už puikią nuotaiką, gražius pasirodymus. Nors šventė vyko 5 valandas, bet visų nuotaika buvo puiki ir pakili. Prie kapelų prisijungė ir pasakoriai, kurie puoselėja lietuvišką žodį: Augustas Reikertas, Aurelija Jankauskytė ir Kristina Rupšytė. Jiems taip pat padėkota, įteiktos atminimo dovanėlės.

Šventės dalyvius, tėvelius pasveikino Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė Dainora Butvydienė, kultūros centro direktorė Svetlana Jašinskienė ir Natkiškių seniūnė Vilyta Sirtautienė. Šventinį tortą dalyviams dovanojo Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis. Visi kolektyvai apdovanoti padėkomis, prisiminimo dovanėlėmis, vadovams įsegti Rasos ir Valdo sukurti atminimo ženkliukai, skirti šventei ir Lietuvos 100 - čio atkūrimui bei kalendoriukai su Natkiškių vaizdais.

Dėkojame pagrindiniam finansiniam šventės rėmėjui, Lietuvos kultūros tarybai, taip pat Pagėgių savivaldybės administracijai, Irenos Jurkūnienės individualiai įmonei, Pagėgių kultūros centrui, Tadui Girčiui, informaciniams rėmėjams. Nuoširdus ačiū Natkiškių seniūnei Vilytai Sirtautienei ir seniūnijos darbininkams, visiems pagalbininkams, vienaip ar kitaip prisidėjusiems prie šventės. Dėkojame ir šventėje savo produkciją pristačiusiems ir prekiavusiems tautodailininkams ir amatininkams.

Ačiū žiūrovams, kurie taip pat pasidarė šventę sau: dainavo, lingavo, plojo ir sukosi šokių ritme.


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
Apklausa
Ar Lietuvoje reikėtų uždaryti rusakalbių mokyklas?